Måne

Måne

onsdag 3 augusti 2016

Välbehövligt miljöombyte

Den här våren och början på sommaren har varit den vädermässigt mest stabila sedan vi flyttade till Åre. Men när vi hade några regniga, kallare dagar i början på juli kändes det skönt att veta att de snart bar av söderut. Fjällvädret är minst sagt omväxlande, ena dagen är det högsommar och man vill bara ligga i en fjällsjö och svalka sig, nästa dag kan det vara 5 grader och regn. Det är med andra ord aldrig någon ide att plocka undan underställ och överdragskläder.

Stockholm nästa!
Ögonblicket när man kliver av tåget sent på kvällen i ett ljummet sommarstockholm är speciellt. Barnen är lyriska över att kunna gå i bara t-shirt så sent på kvällen och vi njuter av myllret på uteserveringarna. Klockan 06:00 nästa morgon slås vi av att vi inte längre är stadsbor när vi väcks av att Stockholm håller på att vakna. Utanför lägenheten hörs ljud av sopbilar, leveranser och utryckningsfordon. Det som tidigare var ett bakgrundsljud man inte tänkte på är nu något vi väcks av. Ändå är det mysigt att vara tillbaks. Första promenaden ute är barnen helt lyriska "en buss! En knapp för att gå över gatan! Ett blått tåg (tunnelbanan)! Rulltrappor! Varför hälsar inte alla som vi säger hej till? Varför har folk hundar i handväskan här?" osv. När vi sedan kommer ut till Stockholms skärgård känner de sig lite mer som hemma igen. Och här tillbringar vi största delen av vår semester. 

Nyplockade bär till frukost

Sköna klippbad
Miljöombytet i kombination med en högre medeltemperatur är så välbehövlig. Samtidigt som bilderna från alla hemma i Åre får mig att längta en gnutta. När man är i Stockholm under så pass lång tid hinner man nämligen både att bli på-nytt-kär i den här staden och tröttna på den. När myllret, trängseln, kollektivtrafiken och anonymiteten nästan blir till vardag blir jag påmind om varför vi valde att flytta härifrån. 

Nu ska vi njuta de sista veckorna av den klassiska svenska sommaren, sen Åre, ses vi igen. 

Åre från Tottbacken 
Ullån


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar