Måne

Måne

torsdag 18 augusti 2016

Skogens guld

För några dagar sedan kom vi hem till Åre igen. För ja, efter tre år som bofasta är det utan tvekan Åre som känns som hemma. Vi hade en härlig månad i Stockholm med omnejd och även en avstickare till Göteborg. Men nu är vi på hemmaplan igen, och det känns skönt. Vi hade också tur med vädret när vi kom hem. I en vecka hade kyla och regn härjat här i Åre, men från det att vi kom tillbaks har vi bjudits på riktiga sommardagar. Med de sista dagarna på semestern gäller det att passa på att utnyttja det sista av sommaren till max. Vi har förstått att skogarna är fulla av bär så det kliade i bärfingrarna. Igår kväll packade vi ihop middag och begav oss upp mot Copperhill Hotell, ett av få ställen där man kan köra högt upp och sedan gå så länge/kort barnbenen håller och ändå få fin natur och magnifik utsikt. Vi hittade en bra middagsplats med både utsikt över Åreskutan, lite kvällssol och det bästa av allt, massor av bär!

Hjortron med skutan
Det är inte alltför ofta vi hittar hjortron, de finns men allas läppar är förseglade när det kommer till de bästa ställena. Men igår hittade vi alla fall så det blev till en liten efterrätt åt oss fyra, en ganska liten efterrätt. Blåbär fanns det desto mer av och vi plockade tills barnen började tycka att det var dags att åka hem och sova. 

Mitt skogens guld
På bärjakt. Foto Darren Hamlin 
Kväll. Foto Darren Hamlin 
Idag lyckades Darren få ledigt från jobbet på eftermiddagen så vi kunde åka iväg på en dagsutflykt alla fyra. Vålådalen, ca 4 mil söder om Åre, blev det. Darren hade varit där i förra veckan och gjort ett filmjobb åt Vålådalen och svenska längdlandslaget och då hittat en annan fin plats än de vi brukar vara på. En kort promenad från parkeringen vid fjällstationen tog oss till en hängbro med Vålån under, där stannade vi och barenen badade länge och mycket i det klara, grunda, lite strömmande och kalla vattnet. 

Fjällbad. Foto Darren Hamlin 
Vålån
Nu när kvällarna inte är lika ljusa som tidigare kommer det eldröda solnedgångarna som man aldrig tröttnar på. Den här bjöds vi på igår kväll från vår balkong och i skrivande stund har vi en likadan utanför. 
Från vår balkong. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar