Måne

Måne

onsdag 15 november 2017

Skridskoläger

Lördagen lovade sol och minusgrader och på sociala medier hade bilderna från säsongens första skridskoisar spridits. Vi vet att skridskosäsongen här uppe är kort, väldigt kort. Tiden med minusgrader utan snöfall är oftast inte så lång. Vi bestämde med några kompisar att det skulle bli lunch och skridskoåkning. Vi vaknade på lördagen och SMHI hade lovat rätt. Lättare panik uppstod när vi tittade ut från fönstret och såg vädret, vi måste ut snabbt! 

Lördagsmorgon från vardagsrummet
Lördagsmorgon med halo. Foto: Darren Hamlin 
De flesta verkade ha tagit sig till Ottsjö, en av sjöarna som fryser snabbast. Vi bestämde oss för Fröåtjärn i Björnen. Inte lika välbesökt, men helt ensamma var vi inte.

Fin is
För att bryta trenden med våra vanliga matsäckar tänkte vi nytt och gjorde långkok kvällen innan. Sedan skulle spisen från kåtan med, några hängmattor och Darrens nya miljövänliga naturservis från Kupilka (för övrigt ett hett julklappstips för den naturintresserade!).  Tur att promenaden från parkeringen inte är längre än 10 minuter och att det var bra pulkaföre så att utrustningen kunde åka med där. Väl där upptäckte vi att hela sjön var frusen, att isen var helt perfekt utan bucklor och att andra redan var ute och åkte och hade kollat hållbarheten. Alltså bara att packa upp vårt skridskoläger. 

Långkok för uppvärmning
De första som gick förbi vårt läger undrade hur länge vi hade campat på platsen och om långkoket hade tillagats på plats...det var lockande att dra en liten vit lögn. Hur som helst var det här helt klart ett vinnande koncept, för hur gott var det inte att äta en varm gryta ihop med nybakat bröd en kylig vinterdag? 
Foto: Darren Hamlin
Vi hade inte bara sällskap av andra skridskoåkare utan ett gäng lavskrikor lockades också till vårt läger...

Helt orädda sällskapade lavskrikorna med oss. Foto: Darren Hamlin 
Nöjda med lördagen gick vi hem och tänkte att nästa helg måste vi testa någon av de andra skridskoisarna...om det inte hade varit för den decimeter snö som fallit sedan dess. Sa jag att skridskosäsongen är kort här?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar