Måne

Måne

torsdag 22 januari 2015

En helt vanlig vardag

Ibland låter det kanske som att vi bara är lediga och åker skidor dagarna i ända. Så är det förstås inte, de allra flesta dagarna är ju trots allt vardag och jobb. Efter att ha vabbat hit och dit i över en vecka var det nu dags att gå tillbaks till jobbet på förskolan. Skönt att lyckas pricka in den sena starten just idag. Men först ska barnen tas till sin förskola. Behaglig temperatur, -8, ingen vind, enkel påklädning med andra ord. Fram med snowracern och så promenerar vi iväg.


Enkel lämning av barnen, de har längtat så efter att komma tillbaks. Väl på plats på jobbet är det dags för en förmiddag ute. Föret för längdskidor och madrass/pulka/stjärtlapp är perfekt, fram med utrustningen! 


När jag jobbade på förskola i Stockholm var det sällsynt att barnen hade med sina egna längdskidor (om det ens fanns någon snö!). Än mer ovanligt var att förskolan hade längdskidor för utlåning, här är det hur naturligt som helst. Vi åker oss rödrosiga om kinderna. Sen rullar dagen på, kul att vara tillbaks på jobbet igen. 

Lunchrast, blå himmel och samma temperatur som imorse. Det måste bli en promenad innan kaffet. 


Om det finns någon nackdel med att bo här så skulle det väl vara just detta, att gå på en lunchpromenad i perfekt väder, se liftarna rulla och folk i backarna, utan att själv kunna åka. Tur att man har ett jobb där man får vara så mycket ute i alla fall. Men dagarna är fortfarande korta, även om man märker att det blivit något ljusare sista veckan. När jag väl kommer ut till eftermiddagspasset ute och blickar ut över Åre har mörkret börjat smyga sig på. 

Solnedgång i Åre

Vips så har alla barn gått hem och jag låser igen för att gå hem till mina egna barn. Det har hunnit bli riktigt mörkt, stjärnklart och nu känns det kallare än tidigare. Den fluffiga snön vid sidan av vägen glittrar och snön på vägen knakar så där som kall snö gör. 

Glittersnö

Hemma! Innan det ska ätas och fixas måste det bara bli en bok med barnen som väntar under filten i soffan. De 13 minusgrader som termometern visade när jag kom hem kändes kallare än de brukar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar