Måne

Måne

söndag 18 januari 2015

En alldeles egen dag i Åre

De allra flesta vinterhelgerna spenderar vi i skidbacken, hela familjen tillsammans. Det blir lätt så när man råkar vara fyra personer som älskar att åka skidor och bräda. Förra vintern kunde jag och Darren komma undan med att åka själva till backen en halvdag på helgen eller någon kväll. Men i år kan man inte ens nämna skidor utan att båda barnen plockar fram sin utrustning och ställer sig redo vid dörren. Vi har alltså fått det precis så som vi önskade när vi flyttade hit, att båda barnen vill vara i skidbacken lika ofta som vi. Men ibland längtar man efter en dag helt för sig själv i backen, när man kan åka i vilka backar man vill, hur många gånger man vill, hur snabbt man vill, äta lunch när man vill och åka hem när man vill. Då gäller det att ta vara på de tillfällen som ges, som idag, när det ena barnet just återhämtat sig från sjukdom och det andra fortfarande är sjuk. Då var det dags för min egna dag i backen. Vädret bjöd på -1 och en del moln, med några små solglimtar. När man vet att man har en egen dag i backen är det alltid lika peppande att vakna till vår sovrumsutsikt där vi ser lamporna borta vid Gästrappet.


Skön snö, ingen vind, inga liftköer och en sol som försökte leta sig fram mellan snömolnen. Det blev en bra förmiddag. Och så roligt det är att köra ner för backarna utan att vänta, bara köra ner till liften för att åka upp igen! 



Efter några timmar gick de få snöflingor som dalat ner över till kraftigt snöfall. Svårt att se. Och inget skönt att svälja snöflingor hela tiden. 

Sadelliften i ymnigt snöfall.
Ja, när man bor här blir man bortskämd. Och det bästa är att man kan vara det. Jag avslutar för idag och åker mer en annan dag istället. Åker hem till barnen en sväng, käkar lunch och tar med de snötörstande sjuklingarna ut, äntligen. När mörkret börjar falla tänker jag att en runda i längdspåret kunde vara skönt. Björnens elljusspår är guld värda. Det är nästan så att jag föredrar att åka där på kvällen. Det dova ljuset som lyser upp det trolska landskapet och jag och knappt någon annan där. Jag har hört att vissa letar sätt att rensa sina tankar, här har ni det! 

Avslutar med en bild som jag tog häromdagen när jag var ute och tog en morgonpromenad med en febrig dotter. 

Solig morgonpromenad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar