Måne

Måne

söndag 6 november 2016

Vintern gör entré

Helt plötsligt infann sig en julkänsla. I skrivande stund sitter vi i köket i Ånn, elden i vedspisen sprakar, snöflingorna utanför dalar och på isen har skridskoåkarna tagit över. Som om inte det vore nog spelas första (?) julsången på radion. Vi värmer våra frusna tår efter en dag på isen och dricker en kopp te. En sån vacker dag det blev, men så isande kallt. -9 och lite blåst, köldchock, om några månader kommer man att tycka att "det bara är -9".
Ånnsjön
Veckan började med snöblandat regn för att sedan gå över till kallare temperaturer och riktigt snöfall. På lördagen tog vi oss till Björnen för att testa om de ännu stängda skidbackarna kunde bjuda på någon bra pulkaåkning, och visst gick det! Åtminstone 10 cm natursnö och i andra backar mer för där sprutar snökanonerna för fullt. Hur långt kan det vara kvar tills de första skidbackarna öppnar? Vi hoppas på en novemberpremiär! 
Natursnö i Björnen
Efter kaffe, varm choklad och mackor packade vi ihop för att göra ett mellanstopp hemma. Sedan bar det av mot Ånn. Efter att ha sett snömängderna i Björnen och konstaterat att det faktiskt snöat hela lördagen tänkte vi att det var lönlöst att ta med skridskorna till Ånn. Det skulle väl vara för mycket snö på isen? Det är just då som sociala medier är så himla användbara. En titt på Instagram och vi förstod att isen på Ånnsjön var mer än åkbar. Väl framme kolsvart och iskollen fick vänta till söndagen. 
Frostiga fönster 
Det tunna snötäcket på isen visade sig inte vara några problem att skära igenom, och SMHI:s moln hade blivit till sol. Det kändes mer som en decemberdag än tidig november. 

Foto: Darren Hamlin 
Väl tillbaks vid huset gick mina nyfunna ögon för sprängticka igång. Jag hade ju inte tidigare tänkt på att kolla av tomten i Ånn för sprängtickor. Och så en bra bit upp i en björk såg jag en utbuktning. Fram med stege och förstås ville pappa upp där och kolla. Ner kom han med gren och utbuktning, men om det är en sprängticka eller inte vet vi inte. I jämförelser på google ser vår för ljus ut. 

Sprängtickajakt
Sprängticka?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar