Måne

Måne

söndag 4 augusti 2013

Det sägs att man ska passa på...

Kvällen för exakt två veckor sedan, när vi kom upp med flyttlasset till Åre, regnade det och var runt 10 grader. Morgonen efter vaknade vi till solsken. Sedan dess har solen stannat kvar och värmen har stigit upp till riktiga sommartemperaturer. Vi har ätit middag på balkongen nästan varje kväll, bortsett från någon dag då det kommit en regnskur. Vi har haft tur med vädret. I fredags när jag lyssnade på P4 Jämtland fick jag det bekräftat ytterligare en gång. De hade ett inslag om hur man på bästa sätt skulle utnyttja vad som kan vara den sista sommarhelgen. Därefter följde ett inslag om hur man ska klara den mörka långa hösten i Jämtland. Den här helgen skulle alltså utnyttjas som att man inte kommer att få sol och värme förrän nästa vår!

Efter gårdagens utflykt till Storulvån fortsatte vi idag med en utflykt till grannlandet Norge. Precis vid norska gränsen ligger vattenfallet Brudslöjan.


För att vara riktigt exakt börjar fallet i Sverige för att sedan rinna ner över det 24 meter höga gränsklippstupet in i Norge. Så vackert och så naturligt. Ingen turiststation, inget café, bara en stig in från E14. Visserligen med spänger på de blötaste passagen och trappor på de brantaste. Men så mäktigt.


Det är svårt att föreställa sig att det här gröna, relativt torra, sommarlandskapet när som helst kan förvandlas till ett höstlandskap. I Stockholm är vi vana vid att sommarvärmen kan hålla sig kvar till mitten eller slutet av september. Samtidigt blev jag peppad av inslaget på lokalradion i fredags. De fina dagarna ska nu utnyttjas på bästa möjliga sätt! Lunchen och kaffet intogs idag på den här platsen. 


Några meter in på norsk mark. 

Det är roligt att se hur snabbt barnen anpassar sig i den nya miljön. Vår 1-åring övade sig på att stå och gå själv, på det här underlaget. Vår 3-åring tittade undrande på mig när jag frågade om han ville äta sin pastasallad med gaffel eller en täljd pinne. En täljd pinne såklart! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar