Måne

Måne

onsdag 31 juli 2013

På besök i trollskogen

Idag fick vi besök från Stockholm! Det känns fortfarande som att vi bara är på semester i Åre, fast med alla våra möbler och saker på plats. Men när vi fick besök idag så började det sjunka in att vi faktiskt bor här nu. Det kändes lite speciellt att berätta om vår nya plats. 

Barnen var lyckliga att äntligen få träffa sina kusiner igen. Så vad passade då bättre än att ta med hela barnligan ut i trollskogen. Tidigare i somras öppnade Åre Museum och Trollstigen. 


Trollstigen är, enligt beskrivningen, en lättgången och naturskön vandringsled som lämpar sig väl för barnfamiljer. En bit in på vandringsleden förstod vi att inbitna årebors omdöme inte är detsamma som en stockholmares. Av den 1,2 km långa leden bestod 1 km av en halvmeter bred stig, med ett stup ner mot en fors, utan något staket. 


Men barnen tyckte det var spännande. Och när vi vuxna gick och var nervösa att de skulle halka på en blöt, hal rot och trilla ner i forsen var de mest oroliga för Näcken, troll och de andra väsen stigen berättade om. När vi väl kommit upp till Fjällgården, där Trollstigen slutar (eller börjar om man så vill), var jag glad att stigen hade beskrivits som den gjorts. Många barnvänliga aktiviteter är alldeles för barnvänliga, det här blev lite av en utmaning. Så, om ni har vägarna förbi, gå Trollstigen! 

För en 3-åring blev dock bygget av den nya liften vid Fjällgården dagens sevärdhet! 

Fler bilder från Åre kan ni spana in på Darrens fotoblog http://darrenhamlin.se/blog/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar