Måne

Måne

måndag 22 juli 2013

Muggen har hittat hem


Så var vi här. 63 mil från Stockholm. En morgontemperatur 10 grader lägre än vad vi hade igår när vi vaknade. Och så otroligt vackert. Lika vackert som alltid, men på ett nytt sätt nu när Åre är nya hemma. Första dagen, dagen då man vill göra allt på en gång. Man borde vara hemma och packa upp lådor, men det nya utanför fönstret lockar för mycket.

Morgonen började med att vi desperat rotade igenom i stort sett alla lådor för att hitta kaffet. Inget kaffe hittades. Kaffet hade vi medvetet packat som en av de sista grejorna, för att vi skulle lägga det på ett smart ställe så vi lätt skulle kunna hitta det. Till hela familjens glädje fick det istället bli frukost på Åre Bageri. Trots att vi har tillbringat så mycket tid här uppe ser man helt plötsligt allt med nya ögon. Den här forsen har jag sett massor av gånger, men nu är den något vi går förbi på väg till bageriet eller affären, vardagsmat om några veckor kanske, men den vardagsmaten tror jag vi kan leva med.


Sommaren hade tydligen lyst med sin frånvaro här uppe den senaste tiden. Men idag vände det, tillfälligt i alla fall. Det var sommarväder på riktigt och tack vare två barn som inte alls hade för avsikt att packa upp ur lådor blev det en skön dag i solen. Kaffet hittade vi till slut och min mugg trivdes bra på vårt balkongräcke. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar