Måne

Måne

onsdag 1 januari 2014

Hej 2014!

Det nya året kunde inte ha börjat bättre. När man inte är något större fan av nyårsafton och bling bling och med två små barn hemma firades tolvslaget med en kopp te, i pyjamas, i soffan. Bästa tänkbara! Det var därför inga svårigheter att gå upp 6:30, när Lola tyckte det var morgon. Det visade sig dessutom att det skulle bli en fin dag! En soluppgång som gjorde himlen alldeles rosa och några minusgrader gav hopp om en bra dag i backen. Strax före 10 var vi på plats vid ett lugnt Rödkullen, med den här vyn.

Foto Darren Hamlin 
De första veckorna som vi spenderade i skidbacken, i början av december, gick lite knackigt för vår 3,5-åring. Vi hade hoppats på att han skulle gilla skidåkningen lika mycket som han gjorde de få gånger vi åkte förra vintern. Men frågan är om han inte, med åldern, även förstått att det faktiskt kan vara lite läskigt att kasta sig ner för en backe på ett par plankbitar. Vi tänkte att skidskola med andra barn var enda sättet att få honom att gilla det igen (trots att jag, sedan 2-års ålder, vägrat skidskola!). Men, under veckorna som har gått har han blivit mer och mer intresserad och tjatat om att gå till backen. Vi har mer än gärna lyssnat på hans tjat, hängt i backen ett åk, eller en hel dag, helt på hans villkor. Och så en dag gjorde han det bara, plogade, svängde och bromsade. Får han bestämma är vi i backarna hela dagarna, och de dagar som det är möjligt, då får han bestämma! För vår 1,5-årig är det roligaste som finns att pulka ner för barnbacken, eller ännu bättre, springa ner för barnbacken tills det går för fort...


Snart har vi gjort vårt första halvår i Åre. Snart är föräldraledigheten över. Snart är det dags för något helt nytt, att jobba i Åre och att vara två arbetande föräldrar med två barn. Innan vi flyttade till Åre var jag lite orolig för hur det skulle bli att vara föräldraledig på en ny ort, utan att känna någon. Det visade sig att jag hade oroat mig helt i onödan. Tack alla ni årebor som fått oss att känna oss så välkomna! 

Foto Darren Hamlin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar