Måne

Måne

måndag 23 december 2013

God jul från Åre

Så kom den första julen som årebor. Ett fint snötäcke på marken, snöklädda granar, några minusgrader och så vackert! Imorse när jag tog bilen ner till Ica var det nästintill folktomt på torget och fortfarande mörkt ute. Men månen, snön och lamporna lyste upp morgonen och jag var tvungen att stanna bilen, gå ur och njuta av lugnet före stormen.


Några timmar senare var jag ute med bilen igen och då var det allt annat än lugnt. Den största folkinvasionen sedan vi flyttade hit började nämligen i slutet av förra veckan. Det väller av folk från tågen, man måste stå i kö när man är och handlar mat och man har sällskap av andra i liftarna. Milt sagt så är upplevelsen av julveckan i Åre en annan som årebo än när jag var här som turist. 

I lördags gav jag och Darren vår julklapp till varandra. En heldag i backen, afterski, middag och mera öl. Samtidigt som barnen hängde med mormor och morfar i Ånn. Åkningen var inte den bästa. Mycket is på förmiddagen, sedan snöstorm, sedan blötsnö. Men det var ändå bästa julklappen! 


Foto Darren Hamlin


Foto Darren Hamlin 

Hoppas att ni alla får åtminstone någon ledig dag att hänga med dom ni trivs bäst med! Kung Bore verkar ju i alla fall vara med på noterna i år vad det gäller snöfördelningen. Skönt för er alla där nere i södra Sverige som gillar gröna vintrar och lycka för oss här uppe att snötäcket tjockas på under morgondagen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar