Måne

Måne

tisdag 17 december 2013

82.337 och snö, test och fest

82.337 kr lyckades Åres samtliga initiativ samla in till Musikhjälpen 2013! En fantastisk summa. Men det är främst engagemanget som berör mig. Att vi skulle få 321 följare på vår Facebooksida och så många företag och privatpersoner som var med oss under förra veckan värmde verkligen. Nästa år får vi ännu fler engagerade, eller hur Åre?

De senaste två veckorna har mest gått åt till Musikhjälpen. Men det har funnits några stunder över till annat. Förra helgen fick vi säsongens första familjedag i backen. Försöka lära en 3,5-åring att åka slalom när man själv åker bräda. Hur sjutton ska det gå till? Det slutade med att jag sprang bredvid nedför barnbacken. För att sedan inse att skidskola för Eskil och några dagar med hyrskidor för min del är ett måste! Men vi hade en mysig dag. Medan vi satt och åt vår matsäck ute i snön bredvid barnbacken kom liftpersonalen och skottade fram den insnöade grillen och tände en eld. Nu börjar säsongen!

Foto Darren Hamlin 
Stormen Ivar kom på besök under slutet av förra veckan. Det blåste på ordentligt, nånstans runt 57 sekundmeter på Åreskutan. Rutorna och huset skakade. Ett tak blåste av flög in i stationshuset, med krossade rutor och nedrivna tågledningar som följd.

Foto Darren Hamlin
På fredagsmorgonen var allt som bortblåst, både storm, träd och annat. Och vi kunde gå till Eskils förskola och se ett Lucitåg ute i mörkret med värmande eldar och fika. Fredagen var också starten på Åres snö, test och fest-helg. Helgen som på riktigt drar igång Åres vintersäsong. Ett tillfälle att testa ny utrustning från många av de största skid-och snowboardtillverkarna. Någon tid för test och fest hade jag inte, men lite snö fanns kvar efter stormen och det blev några åk på brädan. Vi som just hade börjat vänja oss vid att kunna ta ut svängarna i backarna med de andra byborna fick helt plötsligt en påminnelse om hur det är att behöva väja för andra. Men kul att folk hade tagit sig hit för den officiella premiärhelgen! 

Foto Darren Hamlin 
Helt plötsligt har halva december gått. Stjärnorna lyser fint i fönstren och igår köpte vi till och med en gran (ja köpte! Trots att hela berget är fullt av granar, vågade vi oss inte ut för att knycka en). Om några dagar får vi julbesök och största julönskan är MER SNÖ!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar