Måne

Måne

söndag 29 september 2013

I helikopter från Åre strand


Igår hände det. Det som har varit en dröm i så många år, men som aldrig har blivit av. Nere på Åre strand stod en Eurocopter EC 120 Colibri och väntade på oss. Jag och Darren skulle åka i en riktig helikopter över Åre. Som jag har sett fram emot detta! Men när det väl var dags att stega fram till helikoptern tog nerverna över. Jag som aldrig varit rädd för liknande saker förut, men det är som att i och med sekunden man blir mamma så blir man helt plötsligt väldigt harig, i alla fall blev det så för mig. Hur som helst, nu fanns det ingen återvändo. Så det vara bara att hoppa in. På med hörselskydd, headset och säkerhetsbälte. Kapten kontrollerade att vi hörde honom i lurarna och rotorbladen började snurra och låta. Helt overkligt! Åkturen? Så häftigt, men det roliga tog slut alldeles för fort. Vi hade kunnat åka hela dagen. Det måste göras om, och ni som inte har gjort det men är sugna på en åktur, gör det!

Foto Darren Hamlin 
Det här var en av alla aktiviteter på Åre höstmarknad. Det var första gången vi var med på höstmarknaden, och den förtjänar verkligen det goda rykte den har bland årebor och andra. En mängd olika aktiviteter att prova på, jämtländsk mat att äta och att köpa med sig hem och mängder av hantverk av olika slag. En stor bonus var att det fanns så många roliga aktiviteter för barn att testa på. I fredags drog Eskil med mig upp i en brandbilskorg som tog oss upp till toppen av några flaggstänger för att sedan svänga upp över ett hustak. Lyckan hos en 3-åring var förstås total (även mamman var ganska road!).

Foto Darren Hamlin 
När vi igår morse satt hemma vid frukostbordet med en kaffe och programbladet framför oss för att gå igenom vilka aktiviteter vi ville hinna med under dagen insåg vi att det påminde om när vi för x antal år sen satt med ett spelschema för någon festival och försökte pussla ihop hur vi skulle kunna se så många favoritband som möjligt och samtidigt dricka så många öl som möjligt. Skillnaden nu var att lyckas klämma in fårvallning, flugfiske, helikoptertur och lek för barnen, med tid för kaffe och raggmunk gjord på lokal potatis. Tiderna förändras!

Idag fick vi nog av aktiviteter, folk och matstånd så vi packade bilen för att utforska ytterligare en plats vi ännu inte hade varit på. Vi hamnade i vackra Ottsjö som ligger ca 30 km från Åre. Jag har hört mycket om Ottsjö, men inte riktigt förstått vad som är så speciellt med den platsen. Nu vet vi.

Foto Darren Hamlin 
Efter en promenad på ungefär 2 km från platsen där vi hade parkerat bilen hittade vi vår lunchplats, en stenstrand vid Ottsjön med utsikt över det snöklädda bergstopparna på andra sidan sjön. Dagens lunch, till ljudet av en sprakande eld och skvalpande vågor, blev ett bra avslut på den här helgen. På vägen hem mötte vi alla bilar som var på väg hem från Åre. Den här helgen fick vi ett smakprov på hur det är att bo i Åre när det är turister här. Nu väntar 2 lugna månader innan nästa invasion kommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar