Måne

Måne

söndag 1 september 2013

Förskolestart, skördemarknad och snö

När man jobbar som förskollärare känns det alltid lite speciellt att vara med sitt barn på inskolning på en ny förskola. Man är där som mamma för att se till att ens barn får en så trygg start som möjligt på den plats där barnet ska vistas delar av dagen. Som mamma är man förstås också nyfiken på vilka barn och vuxna ens barn ska umgås med om dagarna. Och vad ens barn kommer att pyssla med på den nya förskolan. Men så är man också förskolläraren som ser det hela som ett studiebesök på en ny förskola. Där man kan få en massa inspiration och idéer till sitt eget arbete, hur kul som helst! I onsdags började Eskil på sin nya förskola här i Åre och jag var med på inskolningen. Jag som är uppvuxen på en ö i Stockholms skärgård kände mig helt hemma på nya förskolan som har skogen både innanför och utanför staketet. Nu börjar det på riktigt kännas att vi bor här i Åre. Vi börjar bli en del av något. Det är kul!

När vardagen drar igång får ju också helgen en annan betydelse. Lediga ihop alla fyra. Den här helgen skulle bli en regnig en. Så vad hittar man då på? Enligt SMHI skulle regnet komma kl 13 på lördagen, alltså fick vi ta vara på lördagsförmiddagen. Skördemarknad i Kretsloppshuset i Mörsil (3 mil öster om Åre) fick det bli. Kretsloppshuset är en ekologisk träffpunkt där man kan handla ekologiska produkter, äta och fika, hälsa på i hönsgården med mera.





Tänk om man alltid kunde handla sin mat så här! Snyggt, fräscht och närproducerat. Vi fick också smaka på den nordiska gamla maträtten kolbulle. Kolbulle är som en pannkaka med fläsk i som serveras med lingonsylt. Den steks i en stekpanna på öppen eld. Jag tyckte det påminde lite om raggmunk. 


Lagom till att vi kom hem till Åre igen började regnet att vräka ner och har gjort så sen dess. På knappt ett dygn har det kommit 31 mm regn. Temperatur? 5 grader. September och hösten är ett faktum. Det är inte bara hösten som är ett faktum, från fönstret kan vi också se att Åreskutan nu har ett tunt snötäcke!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar