Måne

Måne

söndag 15 september 2013

Mörkret smyger sig på

Så var det helt plötsligt mörkt om kvällarna. Vad fort det går. För bara några veckor sedan brukade vi sitta på balkongen efter att barnen lagt sig och titta på de fantastiska solnedgångarna. Nu är det svart ute vid samma tidpunkt. Men allt har ju något gott med sig, med mörkret kommer stjärnhimmel, måne och norrsken. Och så inser man återigen att man är ganska liten i detta universum!

Foto Darren Hamlin
Joggingrundan på kvällen sker numer i den nyinköpta reflexvästen. Tur att man har sprungit rundan så många gånger i ljus och känner till stigarna, då känns det inte lika läskigt att ta sig igenom mörkret. Höjdpunkten är när man kommer till mysiga Tottens by, en liten gata ovanför vårt hus med Bullerbynkänsla. Där känner man nu lukten av rök från skorstenarna och ser det hemtrevliga ljuset lysa genom de spröjsade rutorna. Där får det gärna bli ett hus till salu för en billig peng!

Det märkliga är att värmen håller i sig. Men alla som har bott här ett tag säger att det här inte hör till det normala. Vänta bara. Igår tog jag och Eskil i alla fall tillvara på det onormala och kastade höstlöv på varandra, i t-shirt. Ikväll sägs det att regnet ska komma för att stanna, ett tag åtminstone.

Helgen avslutades med en tur till en av favoritplatserna, Ullådalen. För första gången var vår bil ensam på Ullådalens parkering. Det blev en skön promenad bland de höstfina björkarna. Sedan en fika intill ullån som forsar ner genom dalen. Kantarellerna och lingonen jag har hört ryktas om lyste med sin frånvaro. Den planerade kantarelltoasten till middagen uteblev med andra ord.

Foto Darren Hamlin 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar