Måne

Måne

söndag 6 december 2015

Premiär i längdspåret

Spåren i Edsåsdalen öppnade redan för några veckor sedan, dit hann vi aldrig ta oss för ett premiäråk. Men nu har även några av spåren i Björnen öppnat. Björnen ligger bara några kilometer bort och det är där jag åker längd som mest under vintern. Idag hade vi ingen plan och vi längtade allihop efter skidåkning. När vi hade svängt ut på E14 och fick syn på detta kändes det som att vi hade valt rätt premiärdag. Om ni tittar noga ser ni några små snöflingor på bilden!

Decembersol över Björnänge 
Det blev en skön förmiddagstur med en 5-åring som åkte ett par varv i 1-kilometersspåret och som sedan inte kunde få nog av backträning. Och en 3-åring som för första gången testade "riktiga" längdskidor, tidigare har hon bara haft sådana som man spänner fast på vanliga skor. Det finns ett köpbytessystem här där man "köper" ett längdkit till barnen och sedan byter en eller flera delar när de har vuxit ur en storlek. Nu är båda barnen inne i det systemet. Och det gick över förväntan för en bestämd och trotsig 3-åring! Tur att vi hade varm choklad och pepparkakor i ryggsäcken. 

Mor och dotter på tur
Slalombackarna premiäröppnade i fredags, den premiären får vänta till en annan dag. Men nog längtar man ut när man tittar ut genom vardagsrumsfönstret och ser liften rulla och ljuset från stålkastarna i VM8:an. Men först ska vi tydligen ha lite snöstorm, Helga är på ingång. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar