Måne

Måne

söndag 13 december 2015

Premiär i backen

Vi hade tur med förra helgens premiäråk i längdspåret. Dagen efter kom regn och blåst. All den fina fluffiga snön blev till blankis. Vägarna var glashala, gångvägarna glashala, gården på jobbet glashal och längdspåren glashala. Veckan fortsatte med minusgrader och snö och plusgrader och regn. På fredagen var det dags för barnens Luciafirande på deras förskola. Traditionen säger utesång på gården i den mörka morgonen. Vi hade tur med vädret, inget regn och ingen blåst. Luciakänslan infann sig snabbt när vi klev in på gården och möttes av marschaller, islyktor på marken, ljuslyktor i träden och eldkorgar. Svårt att hålla tårarna tillbaks när dessa fantastiska barnröster förgyllde den mörka decembermorgonen.

Lussefirande på förskolan 
Det var inte bara Luciahelg det var också Åre Ski opening, den stora öppningshelgen, det är nu vintersäsongen drar igång på riktigt. Skid-och produkttest för vinterns nyheter i skid/snowboardbranschen  och World Cuptävlingar för damernas storslalom och slalom. På lördagen spenderade vi en del av eftermiddagen på tävlingarna, även om jag är mer för att åka alpint än att titta på alpint är det en mysig känsla att hänga i målområdet och höra kobjällrorna som tar en tillbaks till barndomens TV-sändningar från olika alpina tävlingar. Vi träffade Tomten, Valle (Skistars maskot) och såg en kort livespelning med Ison och Fille. Barnens höjdpunkt var utan tvekan Valle! 

World cuptävlingar
Därefter kom den årliga chocken att vår lilla by från en dag till en annan fyllts med folk. Gå och handla på Ica efter World cup-tävlingar och efter att liftarna stängt var ingen höjdpunkt, och det visste vi ju förstås. 

Idag var det äntligen dags för vår premiär i slalombacken. Som vi har längtat! Det var länge sedan vi packade bilen för en dag i backen, vad var det nu man behövde? Nya längre skidor för barnen. Första stoppet, ställa in bindningarna efter pjäxorna, klart och dags för första åket! Det är ju märkligt att efter ett 8 månaders uppehåll kör barnen på som att det vore igår. Den här helgen var bara ett barnområde öppet, men köerna var ändå överkomliga. Och det var inte bara Åres bofasta på plats, en och annan norrman och engelsman syntes också till. Kul att Åre lockar så här tidigt på säsongen. Efter några timmars åk lämnade barnen motvilligt backen, det verkar som att vi kommer hålla oss sysselsatta de kommande helgerna. 

Foto Darren Hamlin
Foto Darren Hamlin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar