Måne

Måne

söndag 16 oktober 2016

En dag i landet i väst

Här i Åre i vårt fjällandskap med toppar, dalar och sjöar, är det lätt att glömma att vi faktiskt bara är ett par timmars bilresa från Atlanten. De närmsta städerna till Åre är Östersund, 10 mil, och Trondheim, 16 mil. Allt som oftast är det Östersund vi åker till om vi behöver uträtta något som inte kan göras i Åre. Men i helgen har jag och Darren varit i Trondheim. I våras släpptes biljetterna till Kents sista turné och vi fick se att de skulle spela både i Östersund och Trondheim, ett ypperligt tillfälle för ett besök i Trondheim. Hur som helst, det där var ju längesedan vi köpte biljetterna och oktober kändes långt bort, men igår var det dags. När vi vaknade på lördagsmorgonen låg ett lager med den första snön på marken, och vi hade inte bytt till vinterdäck...
Första snön 
Chansa på att halka runt på vägarna kändes inte som ett bra alternativ. Men vinterdäcken fanns i Ånn (visserligen på väg till Trondheim), men vi var inte så pepp på att stanna till och byta däck på väg till en spelning. Men så fick det bli. Så med oljiga händer begav vi oss sedan mot Norges tredje största stad med 180000 invånare. Och vilken resa det blev. Om man får klaga på något så var det väl att vi hade solen i ögonen hela resan.

Mot Trondheim. Foto Darren Hamlin 
När jag och Darren bodde i London och Stockholm var vi på spelningar mest hela tiden. Det här var den första uppe i dessa breddgrader, och det kändes speciellt att åka genom detta fantastiska landskap och vara på väg till en spelning. Glada att vi valde Trondheim och inte Östersund. 
Trondheim. Foto Darren Hamlin
Väl framme checkade vi in på Clarion Bakeriet i centrala Trondheim, slängde i oss maten som ingick i boende och sedan en promenad på Trondheims söta små gator gator mot en kall öl och konsertstället Spektrum
Fullmåne över Trondheim.
Nedräkning
Konserten då? Ja vad ska man säga? När man har lyssnat på Kent sedan 14 års ålder och sett otaligt antal spelningar med dem var det minst sagt känslosamt att säga tack och hej. Samtidigt kanske det skedde på bästa tänkbara sätt, en hyfsat liten spelning jämfört med när jag sett dem i Stockholm och sedan med hela upplevelsen av Trondheim runt omkring. 

Foto Darren Hamlin 
Tack Kent. 
Idag vaknade vi till en solig och krispig höstmorgon och begav oss hemåt mot Åre direkt efter frukost. 

Kisspaus.
Hemåt. Foto Darren Hamlin 
Foto Darren Hamlin
Vilken tur att jag hade två timmars bilresa att smälta gårdagens intryck samtidigt som vi körde genom de frostiga landskapen med vår mountain music på stereon. Vi visste att isen på Ånnsjön hade lagt sig, så när vi kom dit var vi bara tvungna att göra en avstickare. 
Foto Darren Hamlin 
Foto Darren Hamlin

Fruset. 
Väl hemma var barnen överlyckliga över den lilla mängd snö som kommit. Det skulle göras snöbollar och snöänglar och så skulle förstås stjärtlapparna provåkas. 

Vinterns första snöängel.
Nu ikväll när mörkret hade lagt sig tog vi med oss ficklampor ut och gick ut på en kvällspromenad efter middagen för att leta efter den röda supermånen. Vi hittade den inte, men det är alltid lika spännande att lysa på allt i mörkret och titta på stjärnorna. Nästa helg vill vi åka skridskor, vi hoppas att de fina isarna ligger kvar och att det inte hunnit komma för mycket snö på. 
I mörkret. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar