Måne

Måne

söndag 8 mars 2015

En regnig vårvinterdag

Samtidigt som vännerna från Stockholm kavlar ut sina vårsolbilder på Facebook och vännerna från London kavlar ut sina försommarbilder med picknick i parken så hade vi i Åre en regnig söndag att fördriva. Att ge sig ut i backen lockade inte. En utflykt? Kanske, smhi lovade sol senare på dagen. Men så gick timmarna och det lätta duggregnet låg som ett lock över Åre. Vad gör man? Jo, man går ut i närmsta "skogen" (som barnen kallar det) och går på upptäcktsfärd. Kollade vad vinterstormarna hade lämnat för spår. 


Överallt nedfallna träd. Hur kul som helst att klättra på, särskilt när de har vält så att det tar oss över de porlande vårbäckarna. 

Bajsspår

Nedblåsta grenar gör bra kojvirke och med de nedfallna träden kors och tvärs behövs det inte många pinnar för att få ihop en mysig koja. Så sitter vi där under och skyddar oss från regnet och spanar om vi kan se någon av de där djuren som lämnat sina spår. Men icke. 

Efter en bits promenad hittar vi dock något annat, efter barmark, porlande bäckar, geggamojja, fågelkvitter och ljus, ytterligare ett vårtecken! 


Alltid lika speciellt med årets första tussilago. Sen får vi nog och går hem och bakar bröd och käkar lunch. Senare mellis hos grannen och sen en sväng ner på byn. Vinterreorna har börjat och nog finns det väl alltid något man behöver? Även om inte det piskande regnet och den tilltagande blåsten inspirerade till att shoppa vinterkläder för nästa säsong. Vi lämnade vattenpölarna på torget och tog söndagskväll hemma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar