Måne

Måne

onsdag 31 december 2014

Regnet det bara öser ner!

Den vita pudriga julen blev till en blöt och, i stort sett, grön nyårsafton. Snöfallet som var utlovat blev till regn och de tre decimeter snö som vi hade har i stort sett regnat bort. Idag när jag gick ut kändes det mer som valborsmässoafton i luften, än nyårsafton. Med skillnaden att valborgsmässoafton brukar vara något kallare än det är idag! Det är alltså inte alltid puder och blå himmel i Åre...

Ett regnigt Ånn.
Men vad gör väl det? Åre är knökfullt med folk och liftköerna ringlar sig långa. Kul att se att alla besökare håller humöret uppe och vägrar att hålla sig inne trots det kraftiga regn som pågått det senaste dygnet. Och tur att man bor här så man slipper känna sig tvungen att åka vattenskidor.
En sista dag hann vi spendera i backen när nederbörden fortfarande föll som snö. Att det blåste, snöade och var stora snövallar blandat med is såg Eskil inte som något hinder, man bara måste åka tills liftarna stänger! 


Nu har förberedelserna med snittar, renstek, potatisgratäng och tiramisu påbörjats. En nyårskväll med fem ungar som kommer att kämpa för att hålla sig vakna till 12-slaget har just börjat... Gott nytt år gott folk!

Nyårsafton Åre 2013/2014. Foto Darren Hamlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar