Måne

Måne

fredag 25 april 2014

Semester och vårvinter


Ibland lyckas man planera in semester på hemmaplan med bästa tänkbara väder. Förra veckan, då stora delar av Sverige hade påsklov, var det lite blandat väder. Den här veckan när det var vår tur att ha påsklov har det bjudits på riktigt påskväder! Kyliga, men soliga morgnar, som framåt lunchtid blir till t-shirtväder.


Man vet när det närmar sig påskveckan här uppe, det är få butiker och husägare som inte klär sina buskar och träd med påskfjädrar. Den här bilden är tagen på torget i Åre häromdagen. Som ni ser har all snö på marken smält. Skidbackarna går det fortfarande att åka i, men brunagröna fläckar börjar titta fram i lågzon. 

Konstigt nog har vi inte spenderat en dag i skidbacken under vår ledighet. Under påskhelgen var det för mycket folk och dagarna efter har vi tagit oss till lugnare platser. På annandag påsk fyllde Eskil 4 år. Väderfolket hade lovat sol och uppåt 15 grader. Vår födelsedagsutflykt gick mot Storulvån. Storulvån är en fjällstation omringad av Jämtlands högsta och pampigaste fjäll. Där var snöläget annat än i Åre. Jag tog inte med mina längdskidor utan tänkte att vi skulle gå till vår lägerplats. Det blev en tuff promenad med två barn, lunchryggsäck och snowboard, där jag sjönk ner till låret i snön. Men ju tuffare promenad desto mer välförtjänt lunchrast. 

Resten av veckan har vi spenderat på "landet" i Ånn. Det är alltid lika rofyllt när man kommer till Ånn. Ånn, som ligger på en högplatå med fjälltoppar runt om, är känt för sitt rika fågelliv. I Ånn bara är man. Dagarna har ägnats åt att snygga till på tomten som just blivit snöfri. De nedblåsta grenarna och pinnarna har snart bildat en valborgsbrasa. Och när vi räfsar bort de blöta löven tittar små gröna knoppar fram. Men det bästa är kanske kaffepausen i solen till ljudet av fåglarnas sång. 


Nu är vi framme vid sista semesterdagen. Barnen har just somnat i skidpulkan på det nyräfsade gräset. I eftermiddag väntar grillning i solen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar