Måne

Måne

tisdag 5 november 2013

Choklad, is och magiska nätter

Åre Chokladfabrik ligger fem minuters bilväg från oss, farligt nära har vi nu förstått. Sedan 1991 har grundarna av Åre Chokladfabrik gjort den godaste chokladen jag vet. Under åren som gått har de tre utökat sin personalstyrka till ett 20-tal och de tillverkar nio miljoner praliner om året! Under alla de år vi har varit här i Åre och under de tre månader vi har bott här har vi pratat om att besöka chokladfabriken, men det har aldrig blivit av. I förra veckan blev det av.

Foto Darren Hamlin
Då och då köper vi en strut med Årechoklad från någon av mataffärerna här. Nu har vi fått se chokladfabrikens riktiga utbud och kan konstatera att det är tur att vi dagligen promenerar i den backiga terrängen. De chokladdoppade pepparkakorna kan nog bli en favorit till glöggen. Och för er som inte bor fem minuter från chokladfabriken, förutom det som säljs i affärer runt om hela Sverige så finns det en webbshop på deras hemsida Åre Chokladfabrik. Väl värd ett besök!

I förra veckan hade vi inte bara besök av min familj. Suz och Tom, som aldrig hade varit norr om Stockholm, kom upp och Åre levererade! Vi kunde bjuda på bergsbestigning av Hummeln i ett väder som växlade mellan sol, snö och även en mindre snöstorm på toppen av berget. För att på kvällen, som pricken över i:et, se en magnifik stjärnhimmel med norrsken. 

Foto Darren Hamlin 
Helgen spenderade vi med min familj i Ånn och även där blev vi bortskämda med klara kvällar och fantastiska himlar. Isen på Ånnsjön började också bli mer än bara ett tunt lager i strandkanten. Men en cm räckte inte för någon skridskoåkning. För Eskil och Lola räckte det gott och väl, i alla fall för att utforska vad som hade hänt med vattnet på den strand där de för några månader sedan badade. Att stå och gunga på den svajiga isen i strandkanten för att se hur fiskarna under isen snabbt simmade iväg var mer än roligt! De upptäckte också det ekande ljudet som uppstår när man kastar en sten så att den studsar på isen. Vatten i alla dess former är nog det roligaste som finns.

Foto Darren Hamlin 
Nu har ännu ett smakprov av vintern försvunnit och ersatts av dimma, plusgrader och regn. Då är något av det mysigaste man kan göra i ett folktomt Åre att gå och bada på Holiday Club. Det gjorde vi igår. Vi var ensamma i hela badhuset och låg i det varma vattnet och tittade ut på dimman och regnet genom de stora fönstren som vetter mot Åresjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar